Aromaterapija

Aromaterapija je oblik prirodnog iscjeljivanjakoji ima za cilj poboljšanje mentalnog i fizičkog blagostanja korištenjem prirodnih eteričnih ulja dobivenih iz cvijeća, kore, stabljike, lišća, korijena ili drugih dijelova biljaka.

Aromaterapija i eterična ulja

Aroma prirodnih eteričnih ulja potiče rad mozga. Eterična ulja se također mogu apsorbirati kroz kožu kako bi pomogla u liječenju cijelog tijela i temelj su aromaterapije koja se temelji na uvjerenju da ulja aromatičnih biljaka imaju ljekovita svojstva.

Pročitajste više

No, ne bismo ih trebali poistovjećivati ​​s parfemima i drugim mirisnim uljima. Eterična ulja su potpuno prirodna , dok su mirisna ulja kemijski obrađena kako bi oponašala neke aromatične mirise.

Eterična ulja dobivaju se na dva načina: destilacijom s vodenom parom ili prešanjem. Postoji mnogo različitih vrsta eteričnih ulja i svako od njih ima različite ljekovite učinke.

Aromaterapija za vaš dom

U našoj raznovrsnoj ponudi možete birati između različitih ulja, kapi i dodataka:

Povijets aromaterapije

Malo se zna o povijesti aromaterapije. Znamo da su Egipćani razvili jedan od prvih uređaja za destilaciju za vađenje ulja iz određenih biljaka – cedra, klinčića i cimeta. Ta su ulja prvenstveno korištena za balzamiranje mrtvih. Grci su također imali važnu ulogu u razvoju aromaterapije. Sam Hipokrat, “otac medicine”, rekao je da aromaterapija pomaže u liječenju.

Aromaterapija ima sve veću ulogu
pri:

  • ublažavanje boli,
  • poboljšanje raspoloženja i
  • povećanje kognitivne funkcije

Aromaterapija je korisna u “komplementarnom” liječenju, dobra je prevencija i izvrsno sredstvo za opuštanje i umirenje, dodatnu njegu ljepote, pogodna za čišćenje i mirisanje kod kuće itd.


6.99 z DDV
9.99 z DDV

Aromaterapija

Mirisni štapići Sun

2.99 z DDV
20.99 z DDV
12.99 z DDV
Nema na zalihi
12.99 z DDV
Nema na zalihi
Nema na zalihi
Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.