Himalajska sol

Himalajska sol je najčišća i najzdravija od svih soli. Kopa se u rudnicima starim 250 milijuna godina u podnožju Himalaje. Ručno izvađena sol je minimalno obrađena, što znači da je nerafinirana i bez dodataka. Sol nije kontaminirana toksinima i štetnim tvarima, a sadrži sva 84 elementa (minerala) koja se nalaze u ljudskom tijelu.

Ružičasta himalajska sol sadrži znatno veći broj minerala od obične kuhinjske soli, zbog čega ima karakterističnu ružičastu boju.

Počitajte više

Nalazi se u raznim oblicima, od pilinga, soli za kupanje, do salamure za kuhanje i slanih lampi.

Poput kuhinjske soli, uglavnom se sastoji od natrijevog klorida. Međutim, prirodni proces berbe omogućuje da ružičasta sol ima mnoge druge minerale i elemente u tragovima koji se ne nalaze u običnoj kuhinjskoj soli. Prirodni jod u himalajskoj soli vrlo učinkovito pomaže tijelu u stvaranju ravnoteže elektrolita, pomaže crijevima apsorbirati hranjive tvari i snižava krvni tlak.

Ružičasta himalajska sol može se kupiti fino mljevena, baš kao i obična kuhinjska sol, a dostupne su i krupne sorte koje se prodaju u većim veličinama kristala. Možete je koristiti u kuhinji na isti način kao i običnu kuhinjsku sol. Također može pomoći vašoj koži da zadrži vlagu, što ga čini idealnim sastojkom za namakanje stopala u obliku toplica. Potopite stopala u toplu vodu zasićenu solju (mislite na 1/8 šalice ružičaste himalajske soli na 3,5 litre vode).Ovo može pomoći pri ublažavanju bolnih, umornih stopala nakon dugog dana.

Gdje kupiti himalajsku sol?

Za vas smo pripremili širok izbor proizvoda koji će vam olakšati probleme i uljepšati vam život.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.