Cvijet života

Cvijet života ili Flower of life sadrži tajni oblik poznat kao Plod života – sastavljen od 13 krugova koji sadrže mnoge matematičke i geometrijske zakone. Ovi zakoni predstavljaju cijeli svemir.

Dati Cvijet života nekome koga volite je kao da mu date cijeli svemir u jednom proizvodu.

Cvijet života uobičajen je dizajn koji se koristi u nakitu, tetovažama i ukrasnim predmetima. Kao simbol koji se koristi u nakitu i modi, podsjetnik je na našu povezanost sa svijetom oko nas i jedni s drugima. Također je lijep, simetričan i zanimljiv uzorak koji izgleda elegantno u privjescima, naušnicama, prstenima i narukvicama.

Pročitajte više

Simbol se nalazi u svim glavnim religijama svijeta. Nalazi se u drevnom hramu Abydos u Egiptu, čiju tradiciju mnogi smatraju podrijetlom monoteističkih religija. U Izraelu se može naći u drevnim sinagogama Galileje i u Mesadi.

Od davnina postoji simbol Cvijeta života, na granitu Ozirovog hrama u Egiptu, gdje su pronađeni crteži crvenog okera iz oko 535. godine prije Krista. n. Ne. Simbol se također nalazi na mnogim važnim lokacijama, uključujući Zlatni hram u Amritsaru, Louvre, Zabranjeni grad u Pekingu, razne lokacije u Španjolskoj i mnoge druge.

Iako simbol postoji tisućama godina, naziv Cvijet života dobio je tek 1990-ih. To je stvorilo novo zanimanje za simbol.

Simbol se također često koristi u meditativnim alatima kao što je mandala ili na predmetima kao što su prostirke za jogu, odjeća i zavjese.

Cvijet života složen je simbol za koji se vjeruje da sadrži istinu o svemiru, životu i još mnogo toga. Iako je drevni simbol, i danas je popularan u popularnoj kulturi, modi, duhovnosti i nekim religijama.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.