Drvo života

Drvo života popularan je i univerzalni simbol koji predstavlja različite stvari u različitim kulturama i religijama. Simbol ne pripada određenoj kulturi, jer se stoljećima koristi diljem svijeta. Stablo se smatra svetim simbolom , što je važno i u vjerskoj i u duhovnoj filozofiji. Iako simbolizira mnogo različitih stvari, postoje neke zajedničke teme koje simbol predstavlja u nekoliko kultura.

Također, simbol Drveta života postao je vrlo popularan u dizajnu nakita, nije samo modni trend, već simbol s dubljim značenjem.

Pročitajte više

Obično predstavlja međusobnu povezanost svega u svemiru . Simbolizira zajedništvo i služi kao podsjetnik da nikada niste sami ili usamljeni, već da ste povezani sa svijetom. Korijenje stabla života duboko je i široko ukopano u zemlju, primajući tako hranu od Majke Zemlje, a njegove grane sežu do neba i primaju energiju od sunca i mjeseca. Predstavlja rast – od male, nježne sadnice do divovskog, snažnog stabla. Ima složenu mrežu podružnica koja predstavlja kako obitelj raste i širi se kroz mnoge generacije. Služi kao podsjetnik na jedinstven, umirujući osjećaj koji se osjeća pored drveta.

Drvo života kao simbol potječe iz antičkih vremena. Najstariji poznati primjer pronađen je u iskopavanjima Domuztepe u Turskoj, koja datiraju iz oko 7000. pr. Vjeruje se da se simbol odatle širio na razne načine. Sličan prikaz stabla otkriven je kod Akađana, koji datira iz 3000. godine prije Krista. Simboli su prikazivali bor, a kako borovi ne umiru, oni bi trebali biti simboli stabla života.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.