console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");

Ametist

Ametist je jedan od najpoznatijih i najvidljivijih kristala zbog svoje lijepe boje i duhovnog i doslovnog značenja . Može se naći u cijelom svijetu. Neka od najvrjednijih ležišta su u Grčkoj, Italiji, na Bliskom istoku, u Brazilu, Urugvaju i sjevernoj Africi.

Duhovno značenje ametista je prizemlje, spokoj i spokoj. Doslovno značenje je, međutim, “nije otrovan” – njegovo ime prevodi s grčke riječi améthystos.

Pročitajste više

Čak i pri pogledu na ovaj briljantni kristal, možete odmah osjetiti mir. Zapravo, njegove briljantne ljubičaste i bijele boje kroz povijest su predstavljale trezvenost emocija i duha. Stavite li ametist na čelo, pupak ili srce, odmah možete otkriti bijes, frustraciju i bijes koji napuštaju vaše tijelo.

Psihijatri, mediji i druge gatare još uvijek jako cijene Ametistovu vrijednost. Svojim neprikladno lijepim ljubičastim uzorcima često ukrašavaju svete oltare i sobe.

To je jedan od rijetkih kristala koji se može koristiti u specifične svrhe poboljšanja intelektualne i moždane misli. Za najbolje rezultate koristite ametist kao nakit (npr. narukvicu ili privjesak od ametista) ili ga držite u džepu blizu sebe. Otkrit ćete da vam može pomoći da održite bistru glavu. Korištenje ametista može vam pomoći da trijezno i ​​kritički razmišljate o situacijama s kojima se suočavate. Ovo je prekrasan kristal za korištenje ako se često nađete u situacijama u kojima niste sigurni kako poduzeti. Korištenje ametista pomaže vam da razmišljate jasno i ne dopušta vašim emocijama da vam pomute prosudbu.

Na fizičkoj razini jača cijeli organizam, imunološki sustav i mišićno tkivo. Regulira šećer u krvi, blagotvorno djeluje na srce. Štiti od raznih štetnih zračenja i raznih psihičkih pritisaka. Potiče raspoloženje, intuiciju i pamćenje te vraća samopouzdanje. Pomaže kod glavobolje, migrene i epilepsije te tjera strah. Pomaže kod koncentracije i nesanice.

On će sigurno ostati jedan od duhovno najbogatijih kristala svih vremena.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.