console.warn && console.warn("[GTM4WP] Google Tag Manager container code placement set to OFF !!!"); console.warn && console.warn("[GTM4WP] Data layer codes are active but GTM container must be loaded using custom coding !!!");

Granat

Granat – značenje kristala seže u antičku povijest i dolazi od latinske riječi ‘granatum’ , što znači šipak, što ukazuje na njegovu intenzivnu crvenu boju, koja podsjeća na blistavu tamnocrvenu sjemenku voća. Ovo prekrasno kamenje dolazi u raznim bojama, od tamno bogate crvene do tamno ljubičasto-crvene.

Granat je vrlo koristan kamen kada se nađete u krizi. Posebno je korisno u situacijama u kojima ćete se osjećati kao da nema izlaza ili gdje je život fragmentiran ili traumatičan. Također donosi hrabrost i nadu u naizgled bezizlaznim situacijama.

Pročitajte više

Granat uklanja i pretvara negativne energije u pozitivne kako bi ojačao i izliječio tijelo i duh.Može se nazvati i kamenom predanosti. Pomaže promijeniti stara ponašanja i pomaknuti se s zastarjelih ideja.

Kristal su cijenili i draguljari ranog srednjeg vijeka, koji su kamen ugrađivali u aristokratski nakit. Posebnom ljepotom kristal je povezan sa srčanom čakrom, što ovaj tamnocrveni dragi kamen čini tamnim i intenzivnim kontrastom u odnosu na drugo kamenje koje privlači ljubav – Ružičasti kvarc.

Simbolizira duboka i trajna prijateljstva i može se dati nekome čije prijateljstvo duboko cijenite. Simbolizira fizičku ljubav i odnos između partnera koji vole. Ima mnoge ljekovite moći, posebno za srce i pluća. Granat je povezan s vatrenim elementom povezanim sa strašću i inspiracijom. Može povećati samopoštovanje i pomoći u stvaranju uravnoteženijeg seksualnog nagona.

Ovaj kamen je povezan s korijenskom čakrom i može povećati osjećaj sigurnosti i vrijednosti.

Drugim riječima, granat će vas podsjetiti da djela govore više od riječi – mudra izreka koja uvijek odzvanja istinom. Tabui i rezerve će se osloboditi i ojačat ćete svoje samopouzdanje, otvorit ćete svoje srce za nove mogućnosti!


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.