Naušnice

Naušnice i njihova povijest sežu daleko u prošlost. Piercing uha jedan je od najstarijih postojećih primjera promjena na tijelu. Kroz povijest, naušnice su nosili muškarci i žene iz različitih sfera života u mnogim različitim civilizacijama.

Otkrijte našu kolekciju naušnica za žene. Možete birati između nježnih naušnica, smjelih prstenova, naušnica s kamenjem, visećih naušnica i srebrnih naušnica. Kupite svoj novi par već danas!

Pročitajte više

Materijali kao što su zlato, karneol i lapis lazuli često se nalaze u sumerskim slučajevima naušnica koje datiraju iz 2600. pr. n. br., iako je sasvim moguće da ima i starijih predmeta koji su izgubljeni u vremenu. Minojska civilizacija, smještena na otoku Kreti od oko 3000. do 1100. pr. n. br., imao naušnice od metala poput zlata, srebra i bronce. Svakako možemo tvrditi da su muškarci nosili naušnice, o čemu svjedoče freske koje prikazuju takve stvari i drugi arheološki nalazi iz stare Perzije.

Lako je pomisliti da naušnice nemaju svrhu i da zapravo ne služe nekoj posebnoj namjeni osim ukrasa. Međutim, u staroj Perziji – jednoj, ako ne i najranijoj civilizaciji koja je nosila naušnice – vojnici su nosili naušnice za koje se vjerovalo da su talismani koji mogu pružiti zaštitu u borbi. Na istom putu razmišljanja, druge drevne kulture, poput Rima i Grčke, nosile su naušnice s uvjerenjem da će metal otjerati demone. Takve mjere nisu nužne u modernom društvu, već su uglavnom dekorativne, iako su neki piercingi u pojedinim područjima uha povezani sa značajnim smanjenjem kroničnih glavobolja i mučnina.


kamenje od lave

925 lava naušnice

13.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 Naušnice labradorit

24.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 naušnice lapis lazuli

19.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 naušnice malahit

24.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 naušnice mjesečev kamen

21.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 naušnice tigrovo oko

24.99 z DDV
24.99 z DDV
24.99 z DDV
24.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 Viseće naušnice rubin

24.99 z DDV

Kamenje i kristali

925 viseće naušnice smaragd

24.99 z DDV
25.99 z DDV
Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.