Privjesci i ogrlice

Privjesci i ogrlice zamršeni su komadi nakita koji dolaze u mnogo različitih oblika i stilova. Jednostavna ogrlica izrađena od niza organskih materijala kao što su školjke, zubi ili perle od kostiju jedan je od oblika nakita koji su usvojile rane kulture diljem svijeta.

Ogrlice izrađene su kako bi prikazale odgovarajuće dekorativne i stilske značajke svakog razdoblja. U srednjem vijeku nakit je postao važniji element odjeće, a ogrlice su zamijenile broševe kao glavni oblik nakita u kasnoj gotici i ranoj renesansi.

Pročitajte više

Ogrlice s dragim kamenjem i teške zlatne ogrlice s privjescima bile su prikaz razlike društvenih slojeva od četrnaestog i petnaestog stoljeća do šesnaestog i početka sedamnaestog stoljeća.

Neki materijali dugo su dominirali nakitom kroz zapadnjačku povijest odjeće, uključujući zlato, dijamante i bisere. Dijamantna ogrlica jedan je od najdragocjenijih simbola bogatstva, glamura i prestiža kroz povijest.

Privjesakje ukras koji se objesi na drugi komad nakita, kao što je ogrlica, ogrlica, vrpca, broš, narukvica ili naušnica. Amuleti kao privjesci bili su najvažniji kao jedan od prvih oblika prapovijesnog nakita. Kao privjesci, amajlije su iznimno popularne početkom dvadeset i prvog stoljeća kao talismani za sreću i kao zaštita od zla.

Privjesci se često skidaju pa se mogu koristiti na raznim ogrlicama ili izraditi pribadačom kako bi se mogli nositi i kao broš.

Sljedeći put kada stavite ogrlicu ili privjesak, sjetite se da ne samo da dajete modnu izjavu, već sa sobom nosite i važan dio povijesti. Ogrlice i privjesci bili su važan dio čovječanstva i među ključnim su stvarima koje određuju tko smo.


14.99 z DDV

Kamenje i kristali

Ogrlica ahat – vaga

10.99 z DDV

Kamenje i kristali

Ogrlica aventurin – rak

10.99 z DDV
10.99 z DDV
-15%

Cvijet života

Ogrlica Cvijet života

11.04 z DDV

Kamenje i kristali

Ogrlica karneol – lav

10.99 z DDV
10.99 z DDV

Kamenje i kristali

Ogrlica oniks – škorpion

10.99 z DDV

Kamenje i kristali

Ogrlica opsidijan – jarac

10.99 z DDV
10.99 z DDV
10.99 z DDV

Kamenje i kristali

Ogrlica tirkiz – vodenjak

10.99 z DDV
Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.