Kozmetika

Kozmetika danas igra važnu ulogu u svijetu. Kozmetika je postala dio naše rutine. Njegova se upotreba znatno povećala posljednjih godina. Može se proizvoditi u organskom i hipoalergenom obliku kako bi se zadovoljili zahtjevi korisnika.

Važnost kozmetike je porasla jer mnogi žele ostati mladi i privlačni. Danas su dostupne u obliku krema, ruževa, parfema, sjenila, lakova za nokte, sprejeva za kosu itd. Kozmetičke kreme služe kao hrana za tvrdu, suhu i ispucalu kožu .
Kozmetiku kao što su kreme, gelovi i kolonjske vode svakodnevno koriste i žene i muškarci.

Provjerite široku ponudu naših proizvoda za njegu lica i tijela od tvrdih šampona, maski za lice, balzama, svjećica za uši, … jednostavno naručite svoju kozmetiku online!

Pročitajte više

Dok neki pretpostavljaju da je kozmetika noviji izum, otkrića korištenja kozmetike sežu tisućama godina unatrag.

Otkriveni su ostaci paleta stari oko 100.000 godina. Najvjerojatnije su korišteni za špiljske umjetnosti i ukrašavanje tijela. Mnogo kasnije, stari Egipćani koristili su mirisna ulja i masti za čišćenje i omekšavanje kože, zaštitu od sunca i vjetra, pa čak i za prikrivanje tjelesnih mirisa.

Teška šminka oko očiju postala je uobičajena u starom Egiptu kao izjava ljepote, kao i zaštita od zlih duhova.

U srednjem vijeku žene su počele brinuti i o drugim dijelovima tijela, pa su dame imale jako dugu kosu. Nestrpljivo su iščekivali posjete putujućih trgovaca koji su prodavali meleme, bilje i toaletne potrepštine. U to je vrijeme osobno dotjerivanje bilo nepristojno i uvredljivo, a Katolička crkva je nastojala eliminirati sve prakse koje su ženama omogućavale da budu privlačnije.


Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.