Himalajska sol
Njegovo podrijetlo seže stotinama milijuna godina unatrag. Najčišća je od svih soli. Kopa se u rudnicima starim 250 milijuna godina u Pakistanu u regiji Punjab. Poput obične kuhinjske soli, ružičasta sol također sadrži natrijev klorid. Sol se ekstrahira ručno i minimalno obrađuje kako bi se dobio nerafinirani proizvod koji je bez aditiva i puno je prirodnija verzija od kuhinjske soli. Osim što sadrži još nekoliko minerala, željezo mu daje karakterističnu ružičastu boju. Sol nije kontaminirana toksinima i štetnim tvarima, a sadrži sva 84 elementa (minerala) koja se nalaze u ljudskom tijelu. Ova 84 minerala u soli su u ionskom obliku, koji je molekularni umjesto koloidnog poput obične morske soli. Stoga je naše tijelo lakše apsorbira i koristi puno više od bilo koje morske soli.
Sol je bitan nutrijent za naše tijelo i služi raznim biološkim pomagalima. Iako prekomjerna konzumacija može uzrokovati visoki krvni tlak, moždani udar ili bolesti srca. Stoga je himalajska sol postala alternativa običnoj soli jer nudi više dijetalne i nedijetalne upotrebe.
Pogodna za svakodnevnu upotrebu u jelima, jer je po nutritivnoj vrijednosti gotovo jednaka kuhinjskoj soli i može se koristiti na isti način. Pogodna je i za korištenje u NET POT, koji služi za čišćenje nosnih prolaza, posebno kod sinusitisa, prehlade, alergijskih tegoba… Koristi se i za inhalaciju soli s keramičkim uređajem SOLNI INHALATOR.
Puno je bolja i preporučljiva od tradicionalne jodirane soli, a poznata je i kao bijelo zlato.
Koristi himalajske soli:
- Stabilna ravnoteža stanica, čak i u mozgu
- Smanjenje znakova starenja
- Povećanje sposobnosti apsorpcije u probavnom traktu
- Poboljšano vaskularno zdravlje
- Zdrava respiratorna funkcija
- Smanjenje problema s sinusima
- Smanjenje grčeva
- Povećana čvrstoća kostiju
- Promiče zdrav san
- Stvara zdrav libido
- Dobro djeluje na srce