SVIJET KAMENJA I KRISTALA

Svet kamnov kristalov

Kristali i poludrago kamenje čaroban su dar prirode. To su prirodne kamene formacije cijenjene zbog svog jedinstvenog oblika, teksture i sjaja. Ljudi su od davnina bili fascinirani njihovom ljepotom. Sve civilizacije pune su mitova i legendi o nevjerojatnoj moći kristala. Njihova ljekovitost i natprirodna svojstva bila su poznata već u starom Egiptu, Kini i Atlantidi. Poznato je da su kristali koje nosimo sa sobom izvrsna pomoć u liječenju raznih bolesti. Danas smo sve svjesniji izvanrednih učinaka koje poludrago kamenje i kristali imaju na naše zdravlje. Tretman kristalima i poludragim kamenjem naziva se kristaloterapija i od velike je pomoći u liječenju energetskih blokada, stimuliranju refleksnih točaka, čišćenju aure i čakri, masaži i još mnogo toga. Kristali djeluju zbog svojih vibracija i snažnog energetskog polja koje stvaraju. Kada biramo kristal za sebe, moramo si dopustiti da nas kristal na neki način privuče. Čak i ako kupite kristal za određenu namjenu, mora vam se svidjeti. Poludrago kamenje i minerali mogu se nositi kao nakit (privjesak, prsten, naušnice), ali ih možete imati bilo gdje sa sobom (u torbici, džepu, novčaniku…) Važno je dobro njegovati poludrago kamenje i kristale te ih redovito čistiti.

Kada čistimo kristale da očistimo negativnu energiju:

kada kupimo ili dobijemo novi kristal,
ako ste već neko vrijeme imali kristal, a još ga niste očistili,
ako kristal nosite sa sobom tijekom dana (u džepu, torbici, novčaniku, kao privjesak…)
ako ste koristili kristal da uravnotežite čakre,
najmanje jednom mjesečno (preporučujemo u vrijeme punog mjeseca),
ako je netko drugi bio u izravnom kontaktu s vašim kristalom,
i osjećajem ako mislite da je kristalu potrebno čišćenje.

Kako očistiti kristale:

  • Čišćenje kamenja i kristala vodom. držite kristal pod tekućom vodom najmanje 30 sekundi.
  • Tamjan može vrlo učinkovito očistiti sve vrste kristala. Preporučujemo korištenje bijele kadulje, sandalovine i drugih tamjana i mješavina za pušenje. Izložite kristale dimu iz tamjana najmanje 20 sekundi.
  • Čišćenje sunčevom svjetlošću. Stavite kristal na sunce na nekoliko sati kako bi se očistio i napunio univerzalnom energijom. (Ne ostavljajte kristale predugo na suncu, jer mogu izblijedjeti.)
  • Čišćenje i punjenje kristala na mjesečini. Za punog mjeseca stavite kristale na prozorsku dasku ili izravno na tlo. Ovaj se postupak posebno preporučuje za one kristale koji nisu prikladni za čišćenje u vodi.
  • Određeni kristali i poludrago kamenje također se mogu koristiti za čišćenje kristala. Izvrsni čistači kristala od munje, ametista, selenita i hematita. Kristale koje želite očistiti dovoljno je postaviti u blizinu spomenutih kristala na neko vrijeme (cca 1 sat).
  • Kristali se mogu očistiti i zvukom. Preporučujemo tibetanske zdjelice koje pjevaju, jer se kada štapići udare u zdjelu razvijaju umirujući i pročišćavajući tonovi. Stavite kristale blizu zdjele za pjevanje.

Kristali i poludrago kamenje vrlo su osobna stvar pa vam savjetujemo da proizvodi s kristalima odn. ne posuđuješ kamenje drugima.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.